Seuraavaksi listaamieni syiden ei tarvitse koskettaa sinua milläänlailla vaan toivon, että löydät niistä edes yhden, jonka pohjalta voi mahdollinen blogiurasi aueta. Kävi miten kävi niin tarvitset syyn kirjoittaa blogiasi.

1. Kirjoitustaidon kehittyminen.
Kirjoittaminen on ihmisten välistä viestintää ja aina jomman kumman, lähettäjän tai vastaanottajan, pitää nähdä se vaiva, että viestin sisältö menee varmasti perille. Harva meistä kuitenkaan haluaa lähettää epäselviä viestejä päivätyökseen, tai varsinkaan ottaa niitä vastaan. Bloggaaminen on loistava työkalu kehittyäkseen kirjoittajana, mutta sitä täytyy tehdä säännöllisesti. En sano, etteikö blogia voisi olla ilman säännöllisyyttä, mutta todennäköisesti tulet pettymään kirjoitustaidon kehityksen suhteen, jos kirjoitat vain silloin tällöin. Päätä siis kuinka usein kirjoitat ja vaikka vain tiettyinä päivinä, kuten tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Täältä löydät kuusi vinkkiä kirjoittaa vaikuttavammin.
2. Ajatuksien jalostaminen
Kirjoittaminen on ajattelun jalostunein muoto.
-Petteri Kilpinen, TBWA:n toimitusjohtaja
Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, ajatuksesi lentävät pitkin päivää, koska nykymaailmassa virikkeitä aivoille on yksinkertaisesti lähes liikaa. Sen takia on hyvä osata kirjoittaa ja tiivistää ajatuksiaan paperille (tai ruudulle), koska useimmat ajatukset haihtuvat pois muutaman hetken kuluttua. Tämän viikon blogin perustaja Juuso Palander on kirjoittanut erittäin havainnollistavan postauksen muistin ulkoistamisesta.
Perustin ensimmäisen blogini viime vuoden syystalvella ja syy siihen oli, että halusin kertoa omia ajatuksiani kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaalisesta mediasta ja digimaailmasta. Vastaanotto tuntui makealta ja muistan vieläkin, kuinka innoissaan sitä olikaan ensimmäisistä kommenteistaan.
3. Keskustelun aloittaminen
Arvostettu markkinointiguru Jari Parantainen kertoo blogin olevan myös erinomainen todiste siitä, mikä on ominta alaasi ja mitä tiedät siitä. Ideaali tilannehan on se, että hallitsemastasi aihealueesta ei ole vielä ainuttakaan blogia ja aiot perustaa ensimmäisen. Tällöin olet todellakin keskustelun aloittaja ja herätät huomiota. Blogi on mitä mainioin keskustelualusta, jos sellaista vielä etsit. Kertomalla blogistasi eteenpäin pystyt löytämään tehokkaasti uusia keskustelukumppaneita, joilla on sama kiinnostuksen kohde. Täältä löydät vinkkejä blogisi markkinointiin.

4. Vaikuttaminen
Anja Alasillan blogi Sydän paikaltaan on erittäin koskettava esimerkki siitä, miten blogilla voi yrittää vaikuttaa muihin ihmisiin. Annetaan Anjan itse kertoa, mistä on kyse.
Tämä blogi on syntynyt voimattomuudesta. Minulla ei ole jäljellä muuta keinoa kuin kirjoittaa niistä kohtuuttomuuksista, joita kaikkein heikoimmat ihmiset tässä yhteiskunnassa joutuvat kokemaan. Rakentava keskustelu tai lakiin kirjatut pykälät eivät heitä auta.
-Anja Alasilta
Blogit ovat iso osa sosiaalisen median kenttää ja artikkeleiden ”toimittaminen” ei ole nykyään enää yliopistosta valmistuneiden journalistien yksinoikeus. Kaikki tietävät, että pääsemällä sanomalehteen voi vaikuttaa, mutta niin voi nykyään blogillakin. Voit kirjoittaa mistä tahansa sinua kiinnostavasta aiheesta ja laukoa mielipiteitäsi vapaan sanan vallitessa. Tärkeintä on, että löydät oikean kohderyhmän. Markkinointi&Mainonta -lehden sivusto on oiva esimerkki siitä, miten journalistiset lähteet voivat uutisoida yksittäisistä blogikirjoituksista.
5. Yhteys välittäviin ihmisiin
Nykyään todella moni vaihtoonlähtenyt opiskelija kirjoittaa blogiin ajastaan ulkomailla. Blogi onkin loistava väline yhteyden säilyttämiseksi esimerkiksi vanhempiinsa ja ystäviinsä. Mikä tärkeintä, se ei maksa useimmiten juuri mitään. Toinen esimerkki välittämisestä on tyttöystäväni blogi Neea-koirastamme. Sitä lukee kasvattajat, ystävämme ja suomalaisen dobermanni forumin jäsenet. He ihan aidosti välittävät, mitä Neealle kuuluu. Onko sinunkin lähipiirissäsi ihmisiä, jotka haluaisivat mahdollisesti kuulla sinusta enemmän? Tai jostain harrastuksestasi?
6. Lisää kävijöitä nettisivuillesi
Mitkä kaksi ovat tärkeimmät tekijät, jotta saat lisää liikennettä nettisivuillesi? A) Sisällön täytyy olla häkellyttävän hyvää ja B) sisältöä täytyy tulla säännöllisesti lisää. Sisällyttämällä blogin sivuillesi pystyt vastaamaan näihin kumpaakin haasteeseen. Voit käsitellä blogissasi syvemmin aiheita, jotka koskevat nettisivujesi sisältöä ja käydä vuorovaikutusta lukijoidesi kanssa kommentoinnin avulla. Bloggausstrategian luominen auttaa sinua säännöllisen julkaisutahdin saavuttamisessa.
Syitä kirjoittaa blogeja on luultavasti vielä enemmän, kuten itsesi tai yrityksesi tunnettuuden lisääminen blogin avulla. Koin kuitenkin ylläolevat syyt itselleni tärkeimmiksi ja eritoten myös sinulle helpoimmaksi lähestyä.
Kommentointi on sallittua ja uskon, että ihmiset haluaisivat kuulla lisää tarinoita, miksi muut ovat aloittaneet bloggauksen, koska niistä voi löytää kipinän omaankin blogiin. Inspiroi muita kommentoimalla!