6 Tapaa Ansaita Passiivista Tuloa Internetissä

Ah kuinka hienoa olisikaan matkustella ympäri maailmaa ja pankkitilille tulisi rahaa enemmän kuin menisi. Ei tarvitsisi huolehtia joka päivä siitä, että mitä tekee nyt, jotta varallisuutta olisi huomennakin.

Uskon sen olevan mahdollistakin. Se riippuu vain siitä, miten kovaa paiskit töitä ennen vapautta.

Minä näen passiivinen tulon tulona, joka toteutuu silloinkin, kun en tee töitä sen eteen. Esittelen hetken päästä sinulle kuusi tapaa rakentaa itsellesi tällaisen mahdollisuuden.

Korjataan kuitenkin alkuun, ettei täydellistä passiivisen tulonlähdettä ole olemassa. Sehän tarkoittaisi sitä, että voisit saada tai ostaa tällaisen tulonlähteen jostain ja se tuottaisi sinulle rahaa forever.

Pieni poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön, joka lienee periminen. Eipä silloin tarvitse kuin syntyä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan niin voi ansaita rahaa.

Kaikki seuraavat passiivisen tulonlähteet vaativat työtä. Jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Kirjoitan aiheista vain pintaraapaisun, koska tämä on ensimmäinen postaukseni aiheesta ja haluan sinut samalle viivalle kanssani, että mitä potentiaalisia vaihtoehtoja on olemassa. Kirjoitan passiivisesta tulosta myöhemmin syvällisempiä juttuja.

Huom! Rehellisyyden nimissä totean, että en ole itse vielä koskaan ansainnut senttiäkään seuraavaksi esittämilläni ansaintalogiikoilla. Esittelen ne sinulle, koska uskon vahvasti eri lähteistä lukeneenani, että ne kaikki toimivat. Älä kuitenkaan ymmärrä väärin, että jos päätät kokeilla jotain näistä niin olisit yksin. Aion itsekin ansaita passiivista tuloa varmasti jossain vaiheessa kaikilla näillä tavoilla. Teen aiheesta myös opinnäytetyöni Proakatemialla.

Noniin tässä ne nyt ovat.

1. Mainostaminen

Väitän että mainostaminen on suurimmalla osalla ihmisistä ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun puhutaan rahanteosta Internetissä. Eikä ihme, sillä mainoksiahan on ollut Internetissä lähes yhtä kauan kuin se on ollut olemassa.

Nykyään suurimmat mainostulot netissä tehdään Googlen Adsense-mainospalvelun avulla. Saadut tulot perustuvat omalla sivustolla olevien AdSense-mainoslinkkien klikkausmääriin. Jotta voi ansaita kunnon tuloja (satoja tai jopa yli tuhat euroa kuukaudessa) pelkällä mainostamisella, täytyy sivustolla tunnetusti olla rutkasti liikennettä. Tarkoittaen kymmeniä tuhansia kävijöitä kuukaudessa.

2. Kumppanuusmarkkinointi

”Kumppanuusmarkkinointi” lienee paras suomennos englannin kielen sanoille ”affiliate marketing”. Kumppanuusmarkkinointi tarkoittaa yksinkertaisesti ja käytännössä sitä, että markkinoit tai myyt jonkun toisen tahon tekemää tuotetta tai palvelua ja kaupan tapahtuessa saat siitä provision.

Parhaimmillaan kumppanuusmarkkinointi voi olla erittäin tuottavaa puuhaa. Esimerkiksi amerikkalainen nettiyrittäjä Pat Flynn ansaitsee kuukausittain noin 3000 dollaria pelkästään suosittelemalla Market Samurai -ohjelmaa. Sinun täytyy vain löytää hyvin myyvä tuote, josta varsinkin itsekin pidät. Paras argumentti myynnin tueksi on käyttää tuotetta myös itse.

Mistä sitten myytäviä tuotteita voisi löytää? On olemassa ainakin kolme vaihtoehtoa: kysyä suoraan yritykseltä, joka myy mielestäsi mielenkiintoista tuotetta, teet tuotteen itse alusta loppuun (esimerkiksi e-kirjan) tai etsit sen Clickbankin ja TradeDoublerin tapaisista ”tuotepankeista”.

3. Verkkokurssit

Nettibisneksen gurut Pat Flynn ja Copyblogger väittävät, että suurin raha netissä tehdään opettamalla toisille ihmisille jotain. Tuntuu tavallaan uskomattomalta, että asia niin olisi, koska tunnetustihan netissä on valtavasti tietoa ja yleensä ilmaiseksi.

Ihmiset ovat kuitenkin perusluonteeltaan melko laiskoja eivätkä jaksa aina itse etsiä tiedonpalasia sieltä täältä. He mielummin ostavat tiedon ja käyttävät ajan johonkin heille tärkeämpään ja mielenkiintoisempaan.

Tässä onkin aukko tehdä bisnestä. Paketoimalla tiedon helposti kulutettavaan muotoon (esimerkiksi videolle tai e-kirjaksi) ja myymällä sitä esimerkiksi omilla nettisivuilla voi ansaita tuloja. Minä ajattelin tehdä tälle sivustolle videokurssit WordPressistä ja Google-näkyvyydestä.

4. Digitaaliset tuotteet

Digitaalinen tuote voi olla esimerkiksi e-kirja, äänikirja, sarja opetusvideoita, opas tai vaikka paketti valmiita WordPress teemoja. Tarvitset vain itsestäsi mielenkiintosen aiheen, josta tuottaa informaatiota. Ja pieni vinkki. Sen todella kannattaa olla sellainen aihe, josta haluat ja osaat tuottaa arvoa asiakkaillesi. Muuten tuotteen tekeminen voi aiheutua isoksi ongelmaksi.

Omien digitaalisten tuotteiden myyminen on haastavaa. Hyvien tuotteiden lisäksi tarvitset tehokkaat myyntikanavat ja hyvän myyntistrategian, jotta vaivannäöstäsi olisi sinulle merkittävää hyötyä.

5. Kuukausijäsenyydet

Kuukausijäsenyys onnistuneena passiivisen tulon muotona on melko harvinainen, mutta menestyessään se voi tuoda tuloja omistajalleen hyvin pitkään, ja toistuvasti. Ihmisillä on kuitenkin melko korkea kynnys maksaa joka kuukausi tiettyä summaa, joten he vaativat rahoilleen korkealuokkaista (-arvoista) vastinetta. Jokainen meistä osaa tietysti tuottaa parasta arvoa vastaanottajalleen siitä aiheesta, mistä tietää eniten.

Tätä postausta kirjoitellessani pohdin, että mitä kuukausijäsenyysesimerkkejä tiedän. No ainakin Spotify tuli mieleen. Käytännössähän sekin on passiivista tuloa suurissa määrin, koska varsinkin nykyään ihmiset ostavat Spotifyn palveluista Unlimitedin tai Premiumin ja saavat sitten kuunnella musiikkia mielin määrin. En tiedä, mutta uskon että Spotifyllä on näitä tapahtumia (ostoa ja palvelun toimitusta) varten automaattinen järjestelmä, joten kaupan tapahtuminen ei vaadi ihmispanosta.

Niin kuin sanottu ihmiset eivät hyppää kuukausimaksuihin päätä pahkaa. Tarvitset erinomaisen tuotteen tai palvelun ja hyvän testausmahdollisuuden, jotta ihmiset uskaltavat maksaa palveluistasi toistumiseen.

6. Blogi

Blogi on työläin, pitkäjänteisin mutta kenties myös anteliain tapa tehdä itsellesi passiivista tuloa.

Se vaatii enemmän huolenpitoa kuin muut tulomuodot, sillä menestyäksesi sinun täytyy luoda blogillesi ulkoasu, hakukoneoptimoida sivusto Googlea varten, kirjoittaa uutta sisältöä vähintään kerran viikossa, vastata blogiisi tulleisiin kommentteihin ja käyttää sosiaalista mediaa blogin markkinointiin.

Blogi pystyy kuitenkin olemaan monen aikaisemmin mainittujen passiivisten tulonlähteiden alusta. Voit myydä blogissasi omia digitaalisia tuotteitasi, mainostaa AdSensen avulla, tarjota verkkokursseja ja suositella käyttämiäsi tuotteita ansaitsemalla niistä provisiopalkkion.

Mitä näillä passiivisen tulon muodoilla on yhteistä?

Moni voi ihmetellä, että miten niin blogi on passiivinen tulonlähde. Se on totta, että blogi vaatii työtä. Toisinaan jopa melko paljon.

Perustelen sitä kuitenkin sillä, että siihen on mahdollisuus, että tuotteitasi ostetaan silloinkin, kun et itse ole työnteossa. Internet ”on auki” 24 tuntia vuorokaudessa. Blogisi ei sulkeudu silloin kun suljet selaimesi ja menet itse nukkumaan. Sänkyyn menosi jälkeen joku pirteämpi henkilö voi eksyä sivustollesi, kiinnostua tuotteestasi ja ostaa sen. Se on loppujen lopuksi aika yksinkertaista

Kaikki passiivinen tulo perustuu siihen, ettei sinun tarvitse käyttää omaa aikaasi ansaitaksesi tuloja. Haluan painottaa, etten kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö työtä tarvitsisi tehdä missään vaiheessa.

Olen huomannut, että nettibisneksien eteenpäin vieminen vaatii hyvää itsensäjohtajuutta. On helpompaa kuunnella muiden käskyjä, tehdä mitä vaaditaan ja mennä sen jälkeen kotiin vapaa-aikaa viettämään.

Jos itsensäjohtaminen ja yrittäjyys olisi helpompaa niin moni valitsisi silti palkkatyön. Kilpailu olisi niin kovaa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Bloggaaja Tarvitsee Uutiskirjeen

Askel Tehokkaampaan Otsikkoon

Brian Clark on auttanut ja inspiroinut englannin kieltä osaavia bloggaajia jo vuodesta 2006 ja jatkaa edelleen menestyksekkäästi. Hän inspiroi myös tämän postauksen aiheen otsikoiden tärkeydestä

Lue Lisää »
Näin Asennat Wordpressin

Näin Asennat WordPressin

Perehdymme tässä artikkelissa siihen kuinka asennat WordPressin omalle palvelimellesi tai webhotelliin. WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä joka kehitettiin alun perin blogien ylläpitämiseen. Nykyään monet

Lue Lisää »
Tarvitset Rajatun Aiheen

Tarvitset Rajatun Aiheen

Tulen puhumaan blogissani paljon sanasta ”niche”, joka Wikipedian mukaan tarkoittaa seuraavaa:  ”Niche on sivistyssana, joka tarkoittaa erityisen sopivaa toiminta-aluetta, paikkaa tai lokeroa jollekin asialle, olennolle tai ihmiselle.”. Itse

Lue Lisää »
Blogialustan Valitseminen

Blogialustan Valitseminen

Blogialustoja on olemassa paljon ja jotta vaihtoehtoja pystyy karsimaan mielestään, kannattaa miettiä omaa teknologista osaamistaan. Jos tuntuu, ettei koodikieli pysy hyppysissä niin kannattaa valita jokin

Lue Lisää »
Erottuvan Bloggaajan Käskyt

Erottuvan Bloggaajan Käskyt

Muistan kun bloggaaminen oli uutta. Harva edes tiesi mitä Blogger.com oli (minulla on vieläkin heidän huppari, lahja aikaisille käyttäjille, jossain), ja blogia pidettiin lähinnä kokeiluna. Muistan että

Lue Lisää »
Näin Muutat Tiedosto-oikeuksia Linuxissa

Näin Muutat Tiedosto-oikeuksia Linuxissa

Listasimme kuusi kätevää esimerkkiä, kuinka Linuxin tiedosto-oikeuksia muutetaan komentokehotteelta. Niiden avulla muutat tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia käden käänteessä. Modernit Linux -käyttöjärjestelmät ovat perineet UNIX käyttöjärjestelmistä tutut

Lue Lisää »