Kolme Tapaa Tehdä Sivuista Nopeammat

Voit parantaa WordPress blogisi tai kotisivujesi latautumisnopeutta noudattamalla näitä kolmea tapaa.

Sivujen latautumisnopeus on tärkeätä sekä kävijän että sivuston omistajan kannalta, sillä hitaasti latautuvat sivustot työntävät luotaan kävijöitä. Samalla myös sijoitus Googlen hakutuloksissa heikkenee mikä taas puolestaan vähentää hakukoneista tulevaa liikennettä.Hitaat nettisivut työntävät vierailijat luotaan sekä sijoittuvat huonosti hakukoneissa.

Hitaudella saattaa siis olla hyvinkin suuri merkitys sivuston kävijämäärään, kävijöiden sitoutumiseen sekä palaavien kävijöiden määrään.

Optimoi kuvat -tinkimättä laadusta

Suuret ja näyttävät grafiikat näyttävät hyviltä mutta saattavat hidastaa sivujen latausnopeutta etenkin sellaisilla sivuilla jotka sisältävät runsaasti graafisia elementtejä.

Suositeltavinta olisi pienentää kuvien tiedostokokoja pakkaamalla kuvat häviöttömällä pakkauksella. Häviöttömän pakkaamisen etuna on, että kuvan laadusta ei taritse tinkiä ainoastaan tiedostokoko pienenee.

CompressJPEG.com ja CompressPNG.com toimivat selaimen kautta, kun taas EWWW Image Optimizer on WordPressin asennettava lisäosa, joka optimoi automaattisesti jokaisen sivustolle siirrettävän kuvan.

Poista turhat ja resurssisyöpöt lisäosat

Mitä enemmän lisäosia sivustolla on käytössä, sitä enemmän koodia joudutaan luomaan jokaisella sivunlatauksella joka puolestaan pidentää sivun latausaikaa. Poistamalla turhat lisäosat parannat myös sivustosi tietoturvaa, sillä suurin osa WordPressiin kohdistuvista hyökkäyksistä tehdään juuri lisäosien aiheuttamien tietoturva-aukkojen kautta.

Ota käyttöön gzip –pakkaus

Gzip –pakkauksessa palvelin pakkaa selaimelle lähetettävän datan ennen lähetystä. Pakkaus vähentää siirrettävän datan määrää jonkin verran, jolloin sivut latautuvat nopeammin.Muistathan aina ottaa varmuuskopiot WordPress -asennuksestasi ennen kuin muokkaat ohjelman ydintiedostoja!

Pakkaus voidaan ottaa käyttöön lisäämällä alla oleva koodi WordPressin päähakemistossa sijaitsevaan .htaccess –tiedostoon.

# compress text, html, javascript, css, xml:
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddType x-font/otf .otf
AddType x-font/ttf .ttf
AddType x-font/eot .eot
AddType x-font/woff .woff
AddType image/x-icon .ico
AddType image/png .png

Yllä esitetty tapa toimii ainoastaan Apachessa.

Testaa sivujesi nopeus

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Tarvitset Rajatun Aiheen

Tarvitset Rajatun Aiheen

Tulen puhumaan blogissani paljon sanasta ”niche”, joka Wikipedian mukaan tarkoittaa seuraavaa:  ”Niche on sivistyssana, joka tarkoittaa erityisen sopivaa toiminta-aluetta, paikkaa tai lokeroa jollekin asialle, olennolle tai ihmiselle.”. Itse

Lue Lisää »
Kymmenen Syytä Käyttää Wordpressiä

Kymmenen Syytä Käyttää WordPressiä

Vuonna 2003 julkaistu WordPress on saavuttanut suuren suosion ja on tänä päivänä maailman käytetyin sisällönhallintajärjestelmä (CMS). Tällä hetkellä runsaat 60 miljoonaa verkkosivustoa toimii WordPressin vauhdittamana. Kokosimme

Lue Lisää »
Kuinka Bloggaaja Huomataan

Kuinka Bloggaaja Huomataan?

Vaikka Alf Rehn ei kovin paljon välittäisi Seth Godinin kaltaisista jumalolennoista, joita massat palvovat, minä ilmoitan olevani kiinteästi rakastanut Godinin tehokkaaseen tyyliin. Hän kirjoittaa uskomattoman

Lue Lisää »
Bloggaaja Tarvitsee Uutiskirjeen

Askel Tehokkaampaan Otsikkoon

Brian Clark on auttanut ja inspiroinut englannin kieltä osaavia bloggaajia jo vuodesta 2006 ja jatkaa edelleen menestyksekkäästi. Hän inspiroi myös tämän postauksen aiheen otsikoiden tärkeydestä

Lue Lisää »
Asenna Wordpress Omalle Windows Tietokoneellesi

WordPressin PHP Muistirajan Nostaminen

Tässä ohjeessa nostamme WordPressin PHP muistirajaa 32 megatavun oletusarvosta jotta sivut toimisivat sulavasti raskaampienkin lisäosien kanssa. WordPress varaa itselleen oletusarvoisesti vain 32 megatavua muistia,joka on aivan liian

Lue Lisää »