Näin Asennat WordPressin

Perehdymme tässä artikkelissa siihen kuinka asennat WordPressin omalle palvelimellesi tai webhotelliin. WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä joka kehitettiin alun perin blogien ylläpitämiseen. Nykyään monet yritystenkin nettisivut toimivat tämän mahtavan sisällönhallintaohjelman vauhdittamana.

WordPressiä on kehitetty jo yli kymmenen vuoden ajan, aina vuodesta 2003 lähtien, joten ohjelmiston toimivuus ja vakaus ovat jo erittäin hyvällä mallilla.

Ohjelman suosiota ovat kasvattaneet mm. hakukoneystävällisten URL-osoitteiden tuki, staattiset sivut, avainsanat sekä lukuisat ja jälleen lukuisat saatavilla olevat lisäosat ja laajennukset.

Lue myös miten asennat WordPress omalle Windows koneellesi esimerkiksi testiympäristöksi.

Tarvitset nämä ennen asennusta-Tarvitset yhden MySQL -tietokannan.
-Tarvitset webhotellisi / palvelimesi FTP -tunnukset tiedonsiirtoa varten.
-WordPressin asennustiedostot fi.wordpress.org -sivustolta.Aloita asennus lataamalla WordPressin asennuspaketti osoitteesta fi.wordpress.org/latest-fi.zip.

  • Lataa paketti omalle tietokoneellesi ja pura arkiston sisältö esimerkiksi työpöydällesi, WordPress -nimiseen kansioon.Siirrä purkamasi tiedostot webhotellisi / palvelimesi ”public_html” -kansioon, käyttäen esimerkiksi FTPtä.
  • Siirry www-selaimella webhotellisi / palvelimesi osoitteeseen jossa sinua on vastassa alla olevan kaltainen sivu.

Klikkaa eteenpäin Jatketaan! -painikkeella.

Nyt sinulta kysytään MySQL -tietokannan nimeä, salasanaa, tietokantapalvelinta sekä tietokantataulujen etuliitettä. Tietokantapalvelin -kenttään syötetään palveluntarjoajan ilmoittama tietokantapalvelimen osoite.

Jos olet asentamassa WordPessiä omalle palvelimellesi, on tämä yleensä localhost tai 127.0.0.1. Täytä tiedot huolellisesti ja siirry eteenpäin painamalla Lähetä.

Nyt voit siirtyä eteenpäin klikkaamalla Asenna WordPress.

Nyt sinulta kysytään sivuston nimeä, käyttäjätunnusta, salasanaa sekä sähköpostiosoitetta. Jatka klikkaamalla Asenna WordPress.

WordPress on nyt asennettu onnistuneesti. Klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä tähän valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana. Kirjaudu sisään WordPressin hallintaan klikkaamalla Kirjaudu sisään.

Tältä näyttää uunituoreen WordPress -sivustosi hallintapaneeli.Tietoturvavinkkejä

  • Asennusohjelma ehdottaa tietokantataulujen etuliitteeksi ”wp_”. On suositeltavaa muuttaa tämä arvo esimerkiksi muotoon ”blogi_”.
  • Älä määritä WordPressin käyttäjätunnukseksi nimeä admin, administrator, ylläpitaja tms. ennalta arvattavaa.
  • Määritä vahva salasana joka sisältää erikokoisia kirjaimia sekä numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Käytä mahdollisimman vähän lisäosia, ja muista päivittää WordPress sekä teemat ja lisäosat heti kun niihin on saatavilla päivityksiä.
  • Aseta MySQL -tietokannan salasana mahdollisimman monimutkaiseksi.
  • Estä pääsy wp.config.php tiedostoon jos käytät Nginxiä.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Näin Muutat Tiedosto-oikeuksia Linuxissa

Näin Muutat Tiedosto-oikeuksia Linuxissa

Listasimme kuusi kätevää esimerkkiä, kuinka Linuxin tiedosto-oikeuksia muutetaan komentokehotteelta. Niiden avulla muutat tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia käden käänteessä. Modernit Linux -käyttöjärjestelmät ovat perineet UNIX käyttöjärjestelmistä tutut

Lue Lisää »
Wordpressin Näppäinoikotiet Haltuun

WordPressin Näppäinoikotiet Haltuun

Olit sitten himobloggaaja tai paljon työkseen WordPressiä käyttävä, olet varmaankin todennut että hiiren käyttäminen esimerkiksi tekstin muotoilemiseen tai liittämiseen tuntuu välillä hyvinkin työläältä ja saattaa

Lue Lisää »
Bloggaaja Tarvitsee Uutiskirjeen

Askel Tehokkaampaan Otsikkoon

Brian Clark on auttanut ja inspiroinut englannin kieltä osaavia bloggaajia jo vuodesta 2006 ja jatkaa edelleen menestyksekkäästi. Hän inspiroi myös tämän postauksen aiheen otsikoiden tärkeydestä

Lue Lisää »
Tee Nämä Wordpressin Asennuksen Jälkeen

Tee Nämä WordPressin Asennuksen Jälkeen

Käymme tässä oppaassa läpi neljä asiaa jotka sinun tulisi tehdä WordPressin asennuksen jälkeen, päästääksesi sujuvasti alkuun uuden sivustosi kanssa. WordPressin asennuksen jälkeen olet luultavasti valmis kirjoittamaan ensimmäisen

Lue Lisää »