Näin Asennat WordPressin

Perehdymme tässä artikkelissa siihen kuinka asennat WordPressin omalle palvelimellesi tai webhotelliin. WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä joka kehitettiin alun perin blogien ylläpitämiseen. Nykyään monet yritystenkin nettisivut toimivat tämän mahtavan sisällönhallintaohjelman vauhdittamana.

WordPressiä on kehitetty jo yli kymmenen vuoden ajan, aina vuodesta 2003 lähtien, joten ohjelmiston toimivuus ja vakaus ovat jo erittäin hyvällä mallilla.

Ohjelman suosiota ovat kasvattaneet mm. hakukoneystävällisten URL-osoitteiden tuki, staattiset sivut, avainsanat sekä lukuisat ja jälleen lukuisat saatavilla olevat lisäosat ja laajennukset.

Lue myös miten asennat WordPress omalle Windows koneellesi esimerkiksi testiympäristöksi.

Tarvitset nämä ennen asennusta-Tarvitset yhden MySQL -tietokannan.
-Tarvitset webhotellisi / palvelimesi FTP -tunnukset tiedonsiirtoa varten.
-WordPressin asennustiedostot fi.wordpress.org -sivustolta.Aloita asennus lataamalla WordPressin asennuspaketti osoitteesta fi.wordpress.org/latest-fi.zip.

  • Lataa paketti omalle tietokoneellesi ja pura arkiston sisältö esimerkiksi työpöydällesi, WordPress -nimiseen kansioon.Siirrä purkamasi tiedostot webhotellisi / palvelimesi ”public_html” -kansioon, käyttäen esimerkiksi FTPtä.
  • Siirry www-selaimella webhotellisi / palvelimesi osoitteeseen jossa sinua on vastassa alla olevan kaltainen sivu.

Klikkaa eteenpäin Jatketaan! -painikkeella.

Nyt sinulta kysytään MySQL -tietokannan nimeä, salasanaa, tietokantapalvelinta sekä tietokantataulujen etuliitettä. Tietokantapalvelin -kenttään syötetään palveluntarjoajan ilmoittama tietokantapalvelimen osoite.

Jos olet asentamassa WordPessiä omalle palvelimellesi, on tämä yleensä localhost tai 127.0.0.1. Täytä tiedot huolellisesti ja siirry eteenpäin painamalla Lähetä.

Nyt voit siirtyä eteenpäin klikkaamalla Asenna WordPress.

Nyt sinulta kysytään sivuston nimeä, käyttäjätunnusta, salasanaa sekä sähköpostiosoitetta. Jatka klikkaamalla Asenna WordPress.

WordPress on nyt asennettu onnistuneesti. Klikkaa Kirjaudu sisään.

Syötä tähän valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana. Kirjaudu sisään WordPressin hallintaan klikkaamalla Kirjaudu sisään.

Tältä näyttää uunituoreen WordPress -sivustosi hallintapaneeli.Tietoturvavinkkejä

  • Asennusohjelma ehdottaa tietokantataulujen etuliitteeksi ”wp_”. On suositeltavaa muuttaa tämä arvo esimerkiksi muotoon ”blogi_”.
  • Älä määritä WordPressin käyttäjätunnukseksi nimeä admin, administrator, ylläpitaja tms. ennalta arvattavaa.
  • Määritä vahva salasana joka sisältää erikokoisia kirjaimia sekä numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Käytä mahdollisimman vähän lisäosia, ja muista päivittää WordPress sekä teemat ja lisäosat heti kun niihin on saatavilla päivityksiä.
  • Aseta MySQL -tietokannan salasana mahdollisimman monimutkaiseksi.
  • Estä pääsy wp.config.php tiedostoon jos käytät Nginxiä.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

7 Tapaa Saada Lisää Kävijöitä Googlesta

Hakukoneoptimointi ei ole erityisen seksikkään kuulosta. Ei ainakaan minusta. Silti se on nykypäivänä välttämätöntä toimintaa, jos haluat näkyä hakukoneissa. Tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan lähes 4,3 miljoonasta suomalaisesta

Lue Lisää »
Blogialustan Valitseminen

Blogialustan Valitseminen

Blogialustoja on olemassa paljon ja jotta vaihtoehtoja pystyy karsimaan mielestään, kannattaa miettiä omaa teknologista osaamistaan. Jos tuntuu, ettei koodikieli pysy hyppysissä niin kannattaa valita jokin

Lue Lisää »
6 Hyvää Syytä Blogata

6 Hyvää Syytä Blogata

Seuraavaksi listaamieni syiden ei tarvitse koskettaa sinua milläänlailla vaan toivon, että löydät niistä edes yhden, jonka pohjalta voi mahdollinen blogiurasi aueta. Kävi miten kävi niin

Lue Lisää »
Wordpressin Tiedosto-oikeudet Kuntoon Kerralla

WordPressin Tiedosto-oikeudet Kuntoon Kerralla

Tässä oppaassa perehdytään suositun WordPress -sisällönhallintajärjestelmän tiedostojen ja kansioiden tiedosto-oikeuksiin. WordPress on kauttaaltaan hyvinkin turvallinen sisällönhallintajärjestelmä. Valitettavasti tiedosto-oikeuksia vähätellään liiankin usein, eikä jotkut käyttäjät edes tiedä

Lue Lisää »