Tee Nämä WordPressin Asennuksen Jälkeen

Käymme tässä oppaassa läpi neljä asiaa jotka sinun tulisi tehdä WordPressin asennuksen jälkeen, päästääksesi sujuvasti alkuun uuden sivustosi kanssa.

WordPressin asennuksen jälkeen olet luultavasti valmis kirjoittamaan ensimmäisen artikkelisi. Ennen sitä sinun tulisi kuitenkin tehdä muutama asia, jotta uusi blogisi tai verkkosivusi erottuisi edukseen sekä olisi mahdollisimman toimiva teknisestä näkökulmasta.

Osoiterakenne – muuta heti WordPressin asennuksen jälkeen

Jotta sivustosi olisi mahdollisimman hakukoneystävällinen heti alusta alkaen, on tärkeätä muuttaa osoiterakennetta.

WordPressin osoiterakenne on oletuksena muotoa www.sivustosi.fi/?p=123. Tällaiset osoitteet ovat ikävä kyllä huonoja huonoja hakukoneiden sekä kävijöiden kannalta, sillä osoitteesta ei käy ilmi mitä asiaa artikkeli koskee. Muuta siis osoiterakennetta siten, että se näyttää tältä: www.sivustosi.fi/atikkelin-nimi.

Siirry ohjausnäkymässä kohtaan Asetukset → Osoiterakenne ja valitse vaihtoehto ”Artikkelin nimi”.

Aseta sivuston otsikko ja kuvaus

Sivustosi nimi ei oletettavasti ole ”Ihan uusi WordPress -sivusto”, joten muuta se vastaamaan sivustosi aihetta. Pääset muokkaamaan sivustosi otsikkoa ja kuvausta siirtymällä ohjausnäkymässä kohtaan Asetukset → Yleinen.

Mieti tarkkaan sivuston kuvausta, sillä se vaikuttaa myös sivuston sijoituksiin hakutuloksissa. 

Asenna sopiva teema

Hyväkin sivusto saattaa kärsiä, jos siinä käytetään WordPressin oletusteemaa, sillä sen ulkonäkö ei erotu tuhansien muiden joukosta millään tavalla. Valitse mieluiten sellainen teema, joka sopii sivustosi tyyliin ja on kevyt sekä responsiivinen (mobiililaitteille mukautuva).

WordPressin teemakirjastosta löydät satoja ilmaisia teemoja, joiden asentaminen onnistuu napin painalluksella. Jos et löydä teemakirjastosta mieluisaa teemaa sivustollesi, voit aina ostaa teemoja.

Ethän koskaan sorru lataamaan teemoja epäilyttäviltä sivuilta, sillä niiden turvallisuudesta ei ole mitään takeita. Pahimmassa tapauksessa ne saattavat asettaa sekä sivustosi että kävijäsi vaaraan.

Asenna nämä lisäosat päästäksesi alkuun

Suosittelemme asentamaan vähintään alla mainitut lisäosat WordPressin asennuksen jälkeen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Wordpressin Tiedosto-oikeudet Kuntoon Kerralla

WordPressin Tiedosto-oikeudet Kuntoon Kerralla

Tässä oppaassa perehdytään suositun WordPress -sisällönhallintajärjestelmän tiedostojen ja kansioiden tiedosto-oikeuksiin. WordPress on kauttaaltaan hyvinkin turvallinen sisällönhallintajärjestelmä. Valitettavasti tiedosto-oikeuksia vähätellään liiankin usein, eikä jotkut käyttäjät edes tiedä

Lue Lisää »
Näin Asennat Wordpressin

Näin Asennat WordPressin

Perehdymme tässä artikkelissa siihen kuinka asennat WordPressin omalle palvelimellesi tai webhotelliin. WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä joka kehitettiin alun perin blogien ylläpitämiseen. Nykyään monet

Lue Lisää »