Tee Nämä WordPressin Asennuksen Jälkeen

Käymme tässä oppaassa läpi neljä asiaa jotka sinun tulisi tehdä WordPressin asennuksen jälkeen, päästääksesi sujuvasti alkuun uuden sivustosi kanssa.

WordPressin asennuksen jälkeen olet luultavasti valmis kirjoittamaan ensimmäisen artikkelisi. Ennen sitä sinun tulisi kuitenkin tehdä muutama asia, jotta uusi blogisi tai verkkosivusi erottuisi edukseen sekä olisi mahdollisimman toimiva teknisestä näkökulmasta.

Osoiterakenne – muuta heti WordPressin asennuksen jälkeen

Jotta sivustosi olisi mahdollisimman hakukoneystävällinen heti alusta alkaen, on tärkeätä muuttaa osoiterakennetta.

WordPressin osoiterakenne on oletuksena muotoa www.sivustosi.fi/?p=123. Tällaiset osoitteet ovat ikävä kyllä huonoja huonoja hakukoneiden sekä kävijöiden kannalta, sillä osoitteesta ei käy ilmi mitä asiaa artikkeli koskee. Muuta siis osoiterakennetta siten, että se näyttää tältä: www.sivustosi.fi/atikkelin-nimi.

Siirry ohjausnäkymässä kohtaan Asetukset → Osoiterakenne ja valitse vaihtoehto ”Artikkelin nimi”.

Aseta sivuston otsikko ja kuvaus

Sivustosi nimi ei oletettavasti ole ”Ihan uusi WordPress -sivusto”, joten muuta se vastaamaan sivustosi aihetta. Pääset muokkaamaan sivustosi otsikkoa ja kuvausta siirtymällä ohjausnäkymässä kohtaan Asetukset → Yleinen.

Mieti tarkkaan sivuston kuvausta, sillä se vaikuttaa myös sivuston sijoituksiin hakutuloksissa. 

Asenna sopiva teema

Hyväkin sivusto saattaa kärsiä, jos siinä käytetään WordPressin oletusteemaa, sillä sen ulkonäkö ei erotu tuhansien muiden joukosta millään tavalla. Valitse mieluiten sellainen teema, joka sopii sivustosi tyyliin ja on kevyt sekä responsiivinen (mobiililaitteille mukautuva).

WordPressin teemakirjastosta löydät satoja ilmaisia teemoja, joiden asentaminen onnistuu napin painalluksella. Jos et löydä teemakirjastosta mieluisaa teemaa sivustollesi, voit aina ostaa teemoja.

Ethän koskaan sorru lataamaan teemoja epäilyttäviltä sivuilta, sillä niiden turvallisuudesta ei ole mitään takeita. Pahimmassa tapauksessa ne saattavat asettaa sekä sivustosi että kävijäsi vaaraan.

Asenna nämä lisäosat päästäksesi alkuun

Suosittelemme asentamaan vähintään alla mainitut lisäosat WordPressin asennuksen jälkeen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Tarvitset Rajatun Aiheen

Tarvitset Rajatun Aiheen

Tulen puhumaan blogissani paljon sanasta ”niche”, joka Wikipedian mukaan tarkoittaa seuraavaa:  ”Niche on sivistyssana, joka tarkoittaa erityisen sopivaa toiminta-aluetta, paikkaa tai lokeroa jollekin asialle, olennolle tai ihmiselle.”. Itse

Lue Lisää »
Asenna Wordpress Omalle Windows Tietokoneellesi

WordPressin PHP Muistirajan Nostaminen

Tässä ohjeessa nostamme WordPressin PHP muistirajaa 32 megatavun oletusarvosta jotta sivut toimisivat sulavasti raskaampienkin lisäosien kanssa. WordPress varaa itselleen oletusarvoisesti vain 32 megatavua muistia,joka on aivan liian

Lue Lisää »