Webhotelli vertailu – vertaile ja löydä paras suomalainen webhotelli sinulle

Tervetuloa Suomen kattavimpaan webhotellivertailuun. Voit arvostella ja vertailla eri palveluntarjoajia webhotellivertailun avulla. Webhotelli sisältää yleensä kotisivutilaa, sähköpostit ja oman domainin. Lisätietoja webhotellista löydät täältä.

Kaikki vertailussa olevat palveluntarjoajat

Webhotelli
Levytilaa
Verkkosivustoja
Ilmainen SSL
Hinnat Alkaen
100 GB - Rajoittamattomasti
1 - Rajoittamattomasti
4.50 0.99 €/kuukausi
Siirry
100 GB - Rajoittamattomasti
1 - Rajoittamattomasti
4.50 0.99 €/kuukausi
Siirry
1 GB - 20 GB
1
5.90 1.45 €/kuukausi
Siirry

Miksi webhotelli?

Webhotellien käyttöönotto on usein todella helppoa, eikä tämä vaadi juuri lainkaan teknistä osaamista. Nettisivun ylläpito on myös todella vaivatonta, sillä nämä sijaitsevat jaetuilla palvelimilla, eikä sinun itse tarvitse huolehtia palvelimen ylläpidosta. Voit luoda nopeasti ja helposti nettisivut, ilman palvelimen ohjelmistojen konfigurointia. Useissa webhotelleissa on mukana jonkinlainen kotisivukone tai WordPress, joiden avulla voi ilman ohjelmointitaitoja luoda sivustonsa. Webhotelli on siis palvelupaketti, joka sisältää kaiken tarpeellisen sivuston luomiseen ja ylläpitoon.

Mikä webhotelli on sopiva minulle?

Kun olet valitsemassa itsellesi sopivaa webhotellia tulee sinun ottaa huomioon monta asiaa. Levytilan tarve riippuu täysin sivustostasi. Pienet sivut vievät vain muutamia kymmeniä megatavuja levytilaa, kun taas suuremmat sivut, joissa on esimerkiksi videoita ja kuvia, saattavat viedä useamman gigatavun. Kannattaa välttää webhotelleja, joissa on tarjolla pieni levytila. Nykyaikaiseen webhotelliin kuuluu 1-40 Gt levytilaa.

Webhotellin nopeus

Webhotellin nopeus on hyvin tärkeää. Sivujen latausnopeus on yksi hakukonenäkyvyyteen vaikuttavista asioista. Hitaat sivut eivät pääse Googlessa kärkeen. Palvelun nopeuteen vaikuttavat asiat kuten palvelimien levyjärjestelmä, fyysinen sijainti ja teho. Mikäli palvelimet sijaitsevat lähellä käyttäjää, on luontevaa että käyttäjä pääsee nopeammin käsiksi palveluihin lyhyeen etäisyyden takia. Webhotelleissa levyjärjestelmä vaikuttaa merkittävästi sivujen nopeuteen. Levyjärjestelmistä tehokkaimmat lienee SSD-levyillä varustetut levyjärjestelmät.

SSD:t eivät sisällä liikkuvia osia ja toimii usein flash-tekniikalla. Käyttöikä on näissä korkeampi kuin tavallisissa HDD kovalevyissä. HDD kovalevyt ovat hinnaltaan huomattavasti edullisempia, joten moni palveluntarjoja on valinnut levyjärjestelmäänsä HDD levyt. SSD levyjen hinta laskee jatkuvasti, ja näin ollen niiden käyttö yleistyy myös palveluntarjoajilla.

SSL-tuki

Google sijoittaa https-suojatut sivustot korkeammalle hakutuloksissa kun suojaamattomat sivustot. Selaimiin on tulossa myös varoituksia liittyen salaamattomiin sivustoihin, jotka pyytävät tietoja kuten salasanoja ja luottokorttitietoja. Webhotellista kannattaa varmistaa, että siihen kuuluu ilmaiset sertifikaatit. Nämä voivat olla Let's Encrypt sertifikaatteja tai vastaavia ilmaisia domain validoituja sertifikaatteja.

Liikennöintirajoitus

Usein webhotelleissa on määritetty liikennöintirajoitus. Jokainen vierailija käyttää pienen osan liikennöintikaistasta, tyypillisesti muutaman megatavun. Täten suuren kävijämäärän omaavan sivuston liikennöintikaista tulee olla korkea. Suosittujen sivustojen kannattaa valita webhotelli, jossa on yli 100Gt kuukaudessa liikennöintiä.

Sähköposti

Wephotelleihin sisältyy lähes poikkeuksetta myös sähköpostilaatikoita. Voit siis luoda omalle domainillesi sähköpostilaatikoita, kuten [email protected]. Monella palveluntarjoajalla on autentikoivat sähköpostipalvelimet, joka mahdollistaa sähköpostitilien käytön kolmannen osapuolen ohjelmissa, kuten Outlookissa tai Mac Mailissa. Domaineille voi luoda alidomaineja, jotka kuuluu usein webhotelleihin. Nämä ovat muodoltaan alidomain.päädomain.fi, ja on käteviä esimerkiksi verkkokaupoissa.

Asiakaspalvelu

Moni palveluntarjoaja hukkuu ongelmiensa vuoksi tukipyyntöihin, ja täten vastaa hitaasti niihin. Soitto tai sähköposti palveluntarjoajalle ennen ostoa saattaa olla kannattavaa, sillä ripeä vastaus näihin on erityisen tärkeää ja kertoo paljon palveluntarjoajasta ja sen luotettavuudesta.

Ota yhteyttä

Palvelumme on kätevä työkalu sinulle joka haluat vertailla eri palveluntarjoajia, sekä heidän eri ratkaisuja. Palvelumme näyttää sinulle kaikki suomalaiset palveluntarjoajat kätevästi samasta paikasta. Päivitämme sivustoamme jatkuvasti jotta hinta- ja tuotetiedot pysyvät ajantasalla. Palvelumme on suunniteltu siten, että asiakas voi kokemuksiensa perusteella arvostella ja antaa palautetta eri palveluntarjoajille.

Täten voit palvelussamme myös lukea muiden kokemuksista sekä kirjoittaa omista kokemuksista. Toivomme, että löydät palvelumme avulla helposti itsellesi sopivan palvelu paketin.

Otamme mielellämme palautetta sekä parannusehdotuksia sivustostamme. Mikäli huomaat että jokin palveluntarjoaja ei löydy listaltamme, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.