WP Rocket Tekee Sivustostasi Salamannopean

Sivujen latausnopeus on yksi menestyvän sivuston kulmakivistä sillä se vaikuttaa huomattavissa määrin mm. hakukonenäkyvyyteen sekä kävijöiden käyttäjäkokemukseen. Mitä nopeampi sivustosi on, sitä paremmin Googlebot ym. hakukoneiden botit pitävät sivuistasi. Samalla myös sivustosi kävijät pääsevät nauttimaan nopeasti latautuvista sivuista ja saattavat siten viettää pidemmän aikaa sivustosi parissa.

Välimuistittamiseen löytyy kymmeniä lisäosia, osa niistä on ilmaisia kun taas toiset ovat maksullisia. Yhteistä niissä kaikissa kuitenkin on että sivut lisätään välimuistiin josta ne sitten tarjotaan kävijän selaimelle staattisina html -tiedostoina. Tällä tavoin vältytään aikaa vieviltä PHP- sekä tietokantakyselyiltä joten sivun latausaika pienenee huomattavasti alkuperäiseen verrattuna.

WP Rocket potkaisee sivustosi nopeuden aivan uusiin atmosfääreihin

WP Rocket on toisin sanoen välimuistituslisäosa ja se vie sivustosi latausnopeuden aivan uudelle tasolle ilman että sinun tarvitsee omata suurta teknistä tuntemusta. WP Rocketin käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se toimii heti lisäosan käyttöönoton jälkeen. Ilmaisiin välimuistituslisäosiin verrattuna WP Rocketin käyttöönotto on siis lasten leikkiä.

WP Rocket on maksullinen lisäosa ja sen saa käyttöönsä vuodeksi maksamalla noin 35€ suuruisen lisenssimaksun. Ensimmäisen vuoden jälkeen tilausta voi jatkaa varsin maltilliseen 18€ vuosihintaan.

WP Rocket sisältää myös edistyneemmille käyttäjille tarkoitettuja asetuksia joilla optimointia voidaan viedä vielä muutamaa askelta edemmäs. Pääset muokkaamaan lisäosan asetuksia kohdassa Asetukset → WP Rocket.

Perusasetuksissa voit muokata mm. seuraavia asetuksia:

 • Kuvien lataaminen jälkikäteen (Lazyload)
  Lataa kuvan / kuvat vasta kun kuva tarvitsee näyttää, eli silloin kuin käyttäjä vierittää sivua alaspäin. Normaalisti kaikki kuvat ladataan kerralla sivunlatauksen yhteydessä. Lazyload lyhentää sivun latausaikaa lataamalla vain ne kuvat jotka tarvitsee näyttää. Tämä laskee tietysti myös HTTP -pyyntöjen määrää.
 • Tiedostojen pienentäminen ja yhdistäminen
  HTML, Google fontit, CSS ja Javascript -tiedostot voidaan pienentää ja yhdistää. Pienentäminen poistaa kaikki tiedostossa olevat kommentit, välilyönnit sekä tyhjän tilan, kun taas yhdistäminen yhdistää useamman tiedoston yhdeksi tiedostoksi. Edellä mainitut pienentävät tiedostojen latausaikaa sekä HTTP -pyyntöjen määrää.
 • Mobiilivälimuisti
  Mobiilivälimuisti kannattaa pitää käytössä sillä suuri osa vierailijoista käyttää jonkinlaista mobiililaitetta.
 • Välimuisti sisäänkirjautuneille käyttäjille
  Tätä suosittelemme käytettäväksi ainoastaan Buddypressin tms. yhteisölisäosan kanssa. Sisäänkirjautuneiden käyttäjien välimuistitus saattaa aiheuttaa virheitä esimerkiksi muokatessa sisältöä.
 • SSL -salatun sivun välimuistitus
  Kytke tämä päälle jos sivustosi käyttää SSL -salausta (eli osoite alkaa https://…)
 • Vanhenemisaika
  Pystyt määrittämään välimuistin vanhenemisajan. Suosittelemme suurempaa arvoa mikäli sivustosi sisältö ei muutu / päivity usein. Välimuisti voidaan tyhjentää myös manuaalisesti klikkaamalla ”Tyhjennä välimuisti” yläpalkista.

Edistyneistä asetuksista löydät mm. seuraavat vaihtoehdot:

 • Esilataa DNS-kutsut
  Hakee etukäteen ulkoisten verkko-osoitteiden DNS tiedot. Tämä lyhentää sivun latausaikaa.
 • Tyhjennä seuraavat sivut välimuistista, kun artikkeli päivitetään
  Tässä voit valita mitkä sivut tyhjennetään välimuistista kun artikkeli päivitetään. WP Rocket tyhjentää automaattisesti etusivun, kategoriat sekä avainsanat joten voit jättää ne huomiotta.
 • Älä välimuistita seuraavia sivuja
  Tässä voit määrittää mitä sivuja et halua välimuistitettavan ollenkaan. Jos pidät verkkokauppaa, et halua että ostoskoria tai kassaa välimuistitetaan.
 • CSS-tiedostot joita ei pienennetä sekä JS-tiedostot joita ei pienennetä
  Voit määrittää näihin kenttiin CSS- sekä JS-tiedostot joita et halua pienennettävän. Haluat ehkä jättää joitakin CSS- tai JS-tiedostoja pienentämättä mikäli niiden pienentäminen aiheuttaa ongelmia.
 • CDN (Content Delivery Network eli hajautettu sisällönjakelu)
  WP Rocket tukee hajautettua sisällönjakelua. Sisällönjakelusta on hyötyä mikäli sivuillasi vierailee kävijöitä useista eri maista.

Näiden lisäksi WP Rocketin asetukset voidaan tuoda ja viedä asennuksesta toiseen käyttäen sisäänrakennettua tuonti / vienti -toimintoa.

WP Rocket tekee sen mitä se lupaa, eli lyhentää sivuston latausaikaa varsin pienellä vaivalla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Tee Nämä Wordpressin Asennuksen Jälkeen

Tee Nämä WordPressin Asennuksen Jälkeen

Käymme tässä oppaassa läpi neljä asiaa jotka sinun tulisi tehdä WordPressin asennuksen jälkeen, päästääksesi sujuvasti alkuun uuden sivustosi kanssa. WordPressin asennuksen jälkeen olet luultavasti valmis kirjoittamaan ensimmäisen

Lue Lisää »
Wordpressin Näppäinoikotiet Haltuun

WordPressin Näppäinoikotiet Haltuun

Olit sitten himobloggaaja tai paljon työkseen WordPressiä käyttävä, olet varmaankin todennut että hiiren käyttäminen esimerkiksi tekstin muotoilemiseen tai liittämiseen tuntuu välillä hyvinkin työläältä ja saattaa

Lue Lisää »
Asenna Wordpress Omalle Windows Tietokoneellesi

WordPressin PHP Muistirajan Nostaminen

Tässä ohjeessa nostamme WordPressin PHP muistirajaa 32 megatavun oletusarvosta jotta sivut toimisivat sulavasti raskaampienkin lisäosien kanssa. WordPress varaa itselleen oletusarvoisesti vain 32 megatavua muistia,joka on aivan liian

Lue Lisää »

7 Tapaa Saada Lisää Kävijöitä Googlesta

Hakukoneoptimointi ei ole erityisen seksikkään kuulosta. Ei ainakaan minusta. Silti se on nykypäivänä välttämätöntä toimintaa, jos haluat näkyä hakukoneissa. Tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan lähes 4,3 miljoonasta suomalaisesta

Lue Lisää »